Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztató-ban foglaltakat.
Kategóriák / Termékek

Blog

Miért ne adjuk a saját ételünket a kedvenceinknek?

Miért ne adjuk a saját ételünket a kedvenceinknek?

2024. 02. 08. 00:00:00

A négylábú családtagjaink sokkal jobb érzékekkel lettek megáldva, mint mi emberek, így nem meglepő, hogy a szaglásuk is lényegesen kifinomultabb a miénknél. Éppen ezért fordulhat elő, hogy minden alkalommal, mikor valamilyen zamatos falat kerül terítékre, a kutyánk vagy a macskánk ott is terem, és hatalmasra tágult pupillákkal, csillogó szemmel tekint ránk egy-egy finom falat reményében. 

Te is egy boldog macska gazdája vagy?

Te is egy boldog macska gazdája vagy?

2024. 01. 25. 00:00:00

Alapvetően a kutya és a macskatartás között a legnagyobb különbség a visszajelzésekben van. A kutyatartás olyan, mint a gyerekkori barátságok, amikben feltétel nélkül, bármelyik pillanatban tudunk örülni a találkozásnak, és az együtt töltött percek szinte mindig örömmámorosan telnek. Ezzel szemben a macskatartás olyan, mintha életünk legnagyobb szerelmét egy testbe gyúrták volna a házsártos anyósok mintaképével.

Vidám hűsítés kedvencednek

Vidám hűsítés kedvencednek

2023. 06. 19. 17:19:27
Ha a kutyád imád pancsolni és hűsölni a nyári melegben, akkor bizonyára nagy örömet fog neki okozni a Flamingo kutyamedence. Ez a kutyamedence nem csak hűsít, hanem vidámságot és kényelmet nyújt a négylábú barátodnak. Olvass tovább, és fedezd fel, mi teszi a Flamingo kutyamedencét olyan különlegessé!
Miért akkora baj, ha bolhás?

Miért akkora baj, ha bolhás?

2023. 01. 20. 22:22:09
A külső paraziták nemcsak kellemetlenek, hanem veszélyesek is a kedvenceink számára. A bolhacsípés allergiás bőrgyulladást okozhat, kullancsok terjesztik a babeizózist és a Lyme kórt, a szúnyogok pedig a szívférgességet. Ezért feltétlenül indokolt a rendszeresen ismételt kezelés.
Miért kell különböző táp kölykök, felnőtt és ivartalanított állatoknak?

Miért kell különböző táp kölykök, felnőtt és ivartalanított állatoknak?

2023. 01. 20. 22:20:27
Az egyes állatok tápanyag igénye eltérő az életkortól, testmérettől és egészségi állapottól függően. A fiatal állatok gyorsan fejlődő szervezetének felépítéséhez több fehérje és energia szükséges, valamint fokozott figyelmet kell fordítanunk a vitamin és ásványi anyag kiegészítésre is – ezek a külön hozzáadott összetevők a jó tápokban benne vannak.
Miért tisztogatják egymást a macskák?

Miért tisztogatják egymást a macskák?

2023. 01. 20. 22:18:46
A macskáknak számos olyan gesztusuk van, amivel a szeretetüket igyekeznek a társaik tudtára adni. Legyen szó akár egy emberről vagy egy másik macskáról, biztos, hogy megpróbálják valahogy a másik számára kifejezni, hogy kedvelik. Te is biztosan tapasztaltad már a “dagaszást” , mikor a mellső mancsaikkal masszíroznak Téged, de olyannal is találkozhattál már, mikor a cicák egymást mosdatják. Ebben a cikkben az utóbbi viselkedésformára fogunk részletesebben kitérni.
Mit jelent az, hogy egy táp „grain free” vagy „csirkehús mentes”?

Mit jelent az, hogy egy táp „grain free” vagy „csirkehús mentes”?

2023. 01. 20. 22:14:34
A grain free magyar jelentése gabonamentes – nem búzadarát vásárolunk kutyatáp címén. És a csirkehús? A kutya sok mindenre lehet érzékeny vagy allergiás, a különböző táplálék összetevőktől a bolháig és a pollenig, ami hasmenés illetve különböző bőrtünetek formájában jelentkezhet.
Mitől jó minőségű egy táp?

Mitől jó minőségű egy táp?

2023. 01. 20. 22:12:58
Először is a rengeteg szakmai, kutatási tapasztalattól, amelyet az összeállításánál felhasználtak. Másrészt pedig az összetevőitől: a jó tápok alapját a megfelelő mennyiségű állati eredetű fehérje, zsiradék, vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek adják pontosan kiszámított mennyiségű szénhidráttal és rosttal, nem pedig a növényi eredetű keményítő (gabona).
De miért is kellene a kutyámnak soványnak lennie, éheznie?

De miért is kellene a kutyámnak soványnak lennie, éheznie?

2023. 01. 20. 22:10:19
A természetben a ragadozók csak akkor tudnak enni, amikor sikerül elkapni a zsákmányállatot – olyankor viszont rengeteg táplálékot elfogyasztanak egyszerre, hiszen megeshet, hogy utána napokig koplalniuk kell – amit egyébként jól elviselnek.
Miért remeg az idős kutya lába?

Miért remeg az idős kutya lába?

2023. 01. 20. 22:07:12

Ahogy mi emberek idős korunkra veszítünk vitalitásunkból, úgy a kutyák teste is elhasználódik, fokozatosan leépül. Izomsejtjei csökkennek, szervi elégtelenségek lépnek fel, ízületei elhasználódnak és általánosságban elmondható, hogy a kutya legyengül. Amennyiben korosodó kutyusunknál lábremegést tapasztalunk nagy valószínűség szerint elérkezett az idő, amikor már külsőségeiben is megmutatkozik kedvencünk életkora.